Skip to main content

In het boek ‘Onder Bomen’ vertelt Jeroen Heindijk over zijn unieke ervaringen en kennis van bomen.

Foto _ Hans Isaacson, Unsplash

Hoe het begon.
Vanaf eind jaren tachtig ontwikkelde ik als jongvolwassene een passie voor de Indonesische krijgskunst Pentjak Silat; hiervoor was ik vaak met trainingsmaatjes in het bos. Na een training keken we precies op hetzelfde moment alle drie naar de beuk op de hoek van de parkeerplaats. Allemaal waren we het er over eens: ‘de boom zegt ons gedag’. We deden er een beetje lacherig over. Toch zijn we na die ervaring regelmatig naar deze beuk terug gegaan, die ik “wachter van het Panbos” heb genoemd. Ik ging er zelf ook vaak heen en later tijdens mij bostochten heb ik onder deze boom duizenden mensen tot rust zien komen.
_ Jeroen Heindijk
Na bijna zeven jaar schrijven en bijna een leven aan voorbereiding is het moment nu daar! Op 27 mei komt mijn boek ‘Onder bomen’ officieel uit!
Een verhaal waarin ik je meeneem naar verschillende 24 boomsoorten en hun persoonlijkheden. Een avontuur met vele ontmoetingen waarin ik beschrijf; hoe bomen oud worden en wat wij mensen van bomen kunnen leren. Dit ging niet over één jaarring, nee het is een samenvatting van 30 jaar met vele ontmoetingen onder bomen.

Programma 27 mei

15.30u  inloop
16.00u  presentatie
16.30u  naar buiten onder bomen
16.50  vervolg presentatie
17.00u  signeer sessie
17.15u  borrel
18.30u  afronden
Laat het Jeroen Heindijk weten of je er bij bent
Locatie Landgoed Oostbroek
Bunnikseweg 39 de Bilt
onderbomen.nl

Foto _ Ries Bosch, Unsplash

X