Skip to main content

In deze tijd waarin we een onophoudelijke stroom aan prikkels moeten verwerken, komt er steeds meer aandacht voor de rustgevende en verbindende kwaliteiten van de natuur. Psychologe Agnes van den Berg vertelt in Dichter bij de natuur meer over deze positieve effecten van tijd doorbrengen in de natuur. Ook deelt ze haar eigen inzichten over de natuur als bron van spiritualiteit.

We raken met zijn allen steeds meer vervreemd van de natuur en dat voelt niet goed. Agnes van den Berg, wetenschapper en pionier op het gebied van onderzoek naar natuurbeleving en gezondheid, geeft in het boek haar visie op hoe je op een diepere manier verbinding kunt maken met de natuur. Vanuit de wetenschap, maar ook vanuit haar eigen ervaring.
Op een nuchtere toon neemt ze je mee op haar zoektocht naar de spirituele betekenis van natuur voor mensen. Een – met wetenschappelijke feiten onderbouwd – licht en vermakelijk boek over een best wel zwaar onderwerp. Het is geschreven voor iedereen die zichzelf niet direct als bomenknuffelaar ziet, maar toch wel op een meer betekenisvolle manier met natuur bezig wil zijn in het dagelijks leven.
X