Als het licht wordt, schijnt de zon in mij.

Irene van Lippe-Biesterfeld

NatuurCollege wil de vanzelfsprekende verbondenheid van al het leven weer in het bewustzijn van mensen brengen. Duurzaamheid staat volop in de belangstelling.
Echter, vooral de technologische oplossingen en regelgeving staan centraal.

Deze noemt NatuurCollege de ‘buitenkant’ van duurzaamheid. Achter dit alles wordt langzaam ook een nieuw bewustzijn voelbaar; het bewustzijn dat wij onlosmakelijk verbonden zijn met al het leven. Dit bewustzijn kunnen we de ‘binnenkant’ van duurzaamheid noemen en is het werkveld van NatuurCollege.

Over NatuurCollege

Uitgelicht

Duurzaamheid van binnenuit is een tweeluik in samenwerking met De Nieuwe Liefde. De serie wil inspireren tot kritische zelfreflectie op mens en wereldbeeld in relatie tot (on)duurzaamheid. Data van deze tweeluik programma zijn op woensdag 21 november en 21 december 2018 van 20:00 – 22:00.

Wat we doen

NatuurCollege wil de verbondenheid van al het leven weer in herinnering brengen door middel van leeractiviteiten, trainingsprojecten, publicaties, journalistieke producties, het vormen van een internationaal platform en ronde tafels met het zakenleven, wetenschap, politiek en jongeren.

Het is de ambitie van NatuurCollege om zich te richten op het faciliteren en samenbrengen van mensen en het initiëren van projecten. Hierbij zal NatuurCollege flexibel opereren, en zo veel mogelijk afstemmen op actuele ontwikkelingen in de samenleving.

Inspiratie – blogs

Een prachtig voorbeeld van de onderlinge verbondenheid van al het leven. Bekijk hier het youtube filmpje : Hoe wolven rivieren veranderen

Om de Aarde leefbaar te houden moet de mens veel meer gaan samenwerken met de natuur. Bestuurslid van het NatuurCollege, Willem Ferwerda zet met Commonland en lokale partners, bedrijven en projecten op die bouwen aan een ecologisch herstellende economie.

Regelmatig vragen mensen aan mij: wat is biodiversiteit en waarom is het zo belangrijk?

Publicaties

Ondersteun NatuurCollege

Als u geïnspireerd bent door en wil bijdragen aan het werk van NatuurCollege, dan is een donatie een mooie en eenvoudige vorm om ons te ondersteunen.

X