Wat is jouw natuur?

NatuurCollege werkt vanuit drie pijlers:

Pijler 1
NatuurCollege-onderwijs
Het ondersteunen van docenten(teams).

Pijler 2
NatuurCollege-leerstoel
Wetenschappelijk onderzoek naar mens-natuurrelaties in beleid en praktijk.

Pijler 3
NatuurCollege-verbeelding
Het verkennen, verbreden en verrijken van hedendaagse natuurbeelden.

De stichting NatuurCollege is in 2001 opgericht door prinses Irene met als doel de relatie tussen mens en natuur te versterken. In 2005 werd het succesvolle NatuurWijs opgezet in samenwerking met Staatsbosbeheer. Vanaf 2023 werkt NatuurCollege samen met Wageningen Universiteit vanuit drie pijlers: onderwijs, wetenschap en verbeelding.
NatuurCollege brengt onderzoekers, docenten(teams) en kunstenaars samen om een grote diversiteit aan natuurrelaties te doorgronden, te onderwijzen of in de praktijk te brengen. Door intense beleving van én met de natuur kan de grotere samenhang tussen mens en wereld worden gedeeld (verwonderen), worden partnerschappen gevormd (verbinden) en gewoonten en oordelen aangepast (veranderen).

 

Leven van natuur
Leven met natuur
Leven in natuur
Leven als natuur
Wat is jouw natuur?
ACHTERGROND

Ontdek meer

Voor het NatuurCollege staat vast dat de mens onderdeel is van de natuur en niet van haar kan worden gescheiden. Dat bewustzijn, gekoppeld aan de eigen verantwoordelijkheid is de basis voor duurzame ontwikkeling.
Laat je verwonderen, veranderen en opnieuw verbinden met de natuur om je voor te bereiden op een betere toekomst. We zijn betrokken optimistisch en we dagen graag jouw denken en doen uit.

Filter

Wat is jouw natuur?

Abonneer je op de nieuwsbrief van NatuurCollege en krijg 10x per jaar een overzicht van onze activiteiten toegestuurd én een prikkelende vraag over jouw relatie met de natuur. Je kunt de antwoorden van anderen lezen, maar je kunt ook zelf een antwoord insturen – in welke vorm dan ook – naar [email protected]. In iedere nieuwsbrief verschijnt een selectie van de antwoorden, zodat ook jij anderen tot inspiratie kunt zijn.

We zijn benieuwd naar jouw natuur.
Doe je mee?

Laat je mailadres achter en blijf op de hoogte.