Skip to main content

juni, 2019

13jun(jun 13)09:3014(jun 14)09:30Training NatuurWijzer9-daagse training

Meer...

Details

Wie kan NatuurWijzer worden?
Heb je liefde voor natuur, aantoonbare kennis van natuur, affiniteit met kinderen en wil je graag onder schooltijd natuureducatie en natuurbeleving aan kinderen geven in de natuur? Dan kun je de training volgen om NatuurWijzer te worden.

NatuurWijzer vanuit interesse en passie
Bij NatuurWijs vinden wij het belangrijk dat de natuurinteresses en passie van de NatuurWijzer een plek krijgen tijdens de natuurdagen met de kinderen. Als NatuurWijzer ben je voor kinderen hét gezicht van de natuur. Je kunt, in overleg met de leerkracht en uitgaande van de NatuurWijs werkwijze, je eigen natuurdag samenstellen. Er is geen ‘standaard’ NatuurWijs buitendag. Dat maakt het heel leuk en afwisselend om NatuurWijzer te zijn.

Met NatuurWijs kun je:
* Kinderen echt in contact brengen met de natuur;
* Jezelf zijn, jouw eigen programma samenstellen en dit op jouw manier uitvoeren, volgens de NatuurWijs werkwijze;
* Samen met de kinderen ontspannende en plezierige dagen in de natuur beleven.

“NatuurWijs geeft boswachters handvatten om op je eigen manier met kinderen de natuur in te gaan en toch aansluiting te kunnen vinden bij lesprogramma’s op de scholen. Het is daarnaast gewoon erg leuk om buiten te zijn met kinderen. Zeker als je de kinderen zo goed kunt betrekken bij de activiteiten, zoals bij NatuurWijs gebeurt.” – Remi Hougee, boswachter Terschelling

Werken als NatuurWijzer
Na het succesvol voltooien van de training en praktijkstage word je gecertificeerd NatuurWijzer. Je mag dan namens NatuurWijs buitendagen aanbieden en uitvoeren met scholen. Je komt niet in dienst van NatuurWijs maar werkt als ZZP’er of vanuit de organisatie waar je werkt.
Voor de werkzaamheden van ZZP’ers stuurt Stichting NatuurWijs een factuur naar de school en de ZZP’er kan 90% daarvan bij NatuurWijs declareren. We hanteren een adviesprijs van €495 voor een 3-Daags programma en €195 voor een Bosuitje van een dag. Lokaal kunnen afwijkende afspraken gelden.
Als ZZP’er mag je zelf scholen werven. Daarnaast komen er regelmatig aanvragen bij NatuurWijs binnen die we toewijzen aan de NatuurWijzer in de buurt van de school.

De training NatuurWijzer
De training NatuurWijzer is een praktische training, waarbij je stapsgewijs leert hoe je een didactisch verantwoord en samenhangend programma voor natuurdagen kunt samenstellen. Je leert op de training niet over natuur omdat we ervanuit gaan dat je al voldoende natuurkennis hebt.

De 9-daagse training bestaat uit:
1). 3 tweedaagse workshops:
* In verbinding met natuur (2 dagen)
* Werkvormen natuurbeleving (2 dagen)
* NatuurWijs Didactiek (2 dagen)
2). Een praktijkstage van 3 natuurdagen met een stageklas (liefst in de verschillende seizoenen), onder begeleiding van een ervaren NatuurWijs mentor

Tijdens de training wordt aandacht besteed aan de didactische basis van NatuurWijs: de concept-context benadering en leer je werken met kerndoelen en een leerlijn. Ook leer je basistechnieken voor het begeleiden van groepen kinderen en is er aandacht voor pedagogiek. Zo worden onder meer de verschillende ontwikkelingsfasen van kinderen behandeld.

Tijdens de praktijkstage met een schoolklas pas je toe wat je tijdens de workshops geleerd hebt.

Trainingsdata en locatie
2-daagse in verbinding met natuur:
8 en 9 april 2019, Londotuin, Leersum
Of 25 en 26 april 2019, Landgoed Maarsbergen, Maarsbergen
2-daagse werkvormen natuurbeleving:
16 en 17 mei 2019, Landgoed Maarsbergen
2-daagse NatuurWijs didactiek:
13 en 14 juni 2019, Landgoed Maarsbergen

Cursusdagen zijn van 9.30 tot 17.00 uur.

De data voor de stage spreek je in overleg met de leerkracht van jouw stageklas en je mentor zelf af. De 3 natuurdagen doe je met dezelfde klas, in één schooljaar. In principe zoek je zelf een stageklas.

Kosten
De volledige 9-daagse training NatuurWijzer kost €1.250. Dit is inclusief stagebegeleiding, de NatuurWijs handleiding, NatuurWijs fleece en badge, folders en visitekaartjes, thee, koffie en lunches. Er zijn geen overnachtingen bij de prijs inbegrepen.
Stichting NatuurWijs is geregistreerd bij het CRKBO en brengt geen BTW op de trainingen in rekening.

Aanmelden
Meld je aan voor de training: aanmeldformulier

Lees de algemene voorwaarden

Tijd

13 (Donderdag) 09:30 - 14 (Vrijdag) 09:30

Locatie

Landgoed Maarsbergen

Maarnsegrindweg 30, Maarsbergen

X