Skip to main content

november, 2018

21nov20:0022:00De Nieuwe Liefde - NatuurCollege # 1

Meer...

Details

Kritische zelfreflectie voor een duurzamere wereld; een jonge idealist in gesprek met een oude activist

De manier waarop we met de Aarde omgaan én de manier waarop we met elkaar omgaan heeft de afgelopen 50 jaar voor grote problemen gezorgd: klimaatverandering, verschraling van de aardbodem, de toenemende vluchtelingenstromen, economische stagnatie, bevolkingsgroei, toenemende arm-rijk verhoudingen en geopolitieke spanningen. En wie naar het grotere geheel kijkt zal inzien dat deze huidige problemen, die zich op alle maatschappelijke terreinen voordoen, onderling sterk samenhangen. Tegelijkertijd blijkt er politiek en beleidsmatig nog maar weinig te gebeuren. Hoe komen we ooit uit die impasse?
De hoogste tijd voor kritische zelfreflectie als middel om de impasse te doorbreken. Een aantal bestuursleden van Stichting NatuurCollege – bekenden in de wereld van duurzaamheid – zullen onderzoeken welke onderliggende denkbeelden ten grondslag liggen aan de ecologische staat van de Aarde, en welke denkbeelden en daden kunnen helpen in de overgang naar een echt duurzame samenleving.
In dit eerste NatuurCollege staat de ontmoeting tussen twee generaties centraal. Professor Klaas van Egmond, als emeritus hoogleraar Milieukunde en Duurzaamheid verbonden aan de Universiteit Utrecht, is inmiddels aardig op leeftijd en – zoals je mag verwachten – overwegend pessimistisch. Talitha Muusse, een van de oprichters van de Duurzame Top 100, is jong en optimistisch. Hij is exponent van de generatie voor wie de bomen tot in de hemel groeiden maar die wel het probleem zagen aankomen, zij van de generatie die het klimaatverandering alsnog moet zien op te lossen. Aan de hand van beeldfragmenten reflecteren ze in gesprek met elkaar op de veranderde tijdsgeest. Over een wereld van goede moed en wederopbouw, na de tweede wereldoorlog en de latere revolutie van de provo’s, en een wereld die groeimoe is en waarin moraliteit achterop raakt terwijl de technologie door raast. Hoe komen twee generaties samen tot een nieuw verhaal van hoop? Over die vraag en vooral het antwoord daarop, gaat het in dit eerste NatuurCollege.

Entree : euro 15,- inclusief één consumptie in de pauze

Bestel kaarten voor de volledige serie op 21 november en 12 december en ontvang euro 5,- korting !

Meer info en kaarten verkrijgbaar via : De Nieuwe Liefde

Tijd

(Woensdag) 20:00 - 22:00

Locatie

De Nieuwe Liefde,

Da Costakade 102, 1053 WP Amsterdam

X