Skip to main content
Maandag j.l. werd er tijd besteed aan trekvogels bij DWDD. In al deze 15 jaren was er geen ruimte geweest voor de vogels omdat er ‘iedere keer iets belangrijks gebeurde in het nieuws’.
En zo gaan we steeds weer aan de essentie van het leven voorbij. En aan onszelf voorbij. Je eigen essentie, je binnenkant. Als je moe wakker wordt, sta je daar nauwelijks bij stil… je motortje gaat heus wel weer draaien na een uurtje. Of hoofdpijn of… je neemt een pil en hupla weer verder. We gaan aan onszelf voorbij omdat er altijd weer ‘iets belangrijker’ is.
Die kleine vogels vertellen ons waar de Aarde schoon is en waar niet. En zo vertellen de dieren en de bomen, de hele natuurlijke wereld wat er zo al aan de hand is… maar we luisteren niet. Geen tijd, want we zijn met belangrijke dingen bezig. Onze mentale en fysieke gezondheid en die van de overige natuur gaan samen! We maken deel uit van de natuur.
Nu velen van ons mensen thuis zitten door de Coronavirus, is dit misschien een gelegenheid om in de gevallen stilte na te denken waar we mee bezig zijn. Waar je zelf mee bezig bent en of dat nog wel klopt met de binnenkant van het bestaan en, met uw, jouw eigen binnenkant. Wat is er echt belangrijk? Laten we daar op focussen en een beetje lief met elkaar omgaan. Want we merken nu dat we onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
X