Skip to main content
Steeds meer mensen verlangen naar een samenleving en een economie die goed is voor alle mensen en de Aarde.

 

Damaris Matthijsen reikt met dit boek nieuwe ideeën, begrippen en vormen aan voor zo’n wereld: de vrij-gelijk-samenleving. Zij beschrijft een heldere weg uit de systeemcrises en geeft met de Zes Sleutels praktische oefeningen om zelf stappen te zetten, zodat we ons ook echt Vrij, Gelijk én Samen voelen.

Centraal daarin staat de transformatie van ons eigendomsbegrip en de zeggenschap over grond, arbeid en kapitaal. Niet de markt en staat zijn leidend, maar wij mensen onderling. Met het DeelGenootschap als samenwerkingsvorm kunnen we onze weg terugvinden naar liefde en vertrouwen, creativiteit en heelheid. En leren we weer van binnenuit zorg te dragen voor onszelf, elkaar en de Aarde.

Vrij, Gelijk & Samenleven is voor alle mensen die werk en/of leven op een mens- en Aardewaardige manier vorm willen geven.

 

Ik kreeg de herkenning dat het klopt wat ik altijd al voelde. Nu heb ik er ook taal en handelingsperspectief bij gekregen waardoor ik me sterker voel.
– Marije Vermerris, NatuurWijs

 

Veel boeken zeggen dat het zo niet langer meer gaat. Dit boek legt uit hoe het wel kan. Sterker nog, hoe alles weer haar eigen schoonheid in het geheel krijgt.
– Marcel Heskes, oprichter Squarewise

Vrij, Gelijk & Samenleven
Wegwijzer naar een mens- en Aardewaardige samenleving

Damaris Matthijsen

Uitgeverij Santasado ISBN 9789083207773

X