Skip to main content

december, 2018

12dec20:00De Nieuwe Liefde - NatuurCollege # 2

Meer...

Details

Transformatieve oplossingen

Het was een extreem droge zomer dit jaar. Met bosbranden van Griekenland tot Zweden. In Noord-Amerika en Zuid-Oost-Azië teisteren orkanen de kuststreken. De oceanen worden leeggevist en microplastics zijn inmiddels overal in te vinden. Om over het dreigende zoetwatertekort maar niet te spreken. Zijn er nog oplossingen voor deze problemen?

En er is meer aan de hand: we zitten niet goed in ons vel. In veel landen zijn we inmiddels depressiever, eenzamer, dikker, en verslaafder dan we ooit geweest zijn. ‘Business as usual’ heeft zijn beste tijd gehad en instrumenteel-technologische oplossingen schieten tekort. Wat moeten we doen om uit deze neerwaartse spiraal te komen? Steeds meer stemmen wijzen op de noodzaak van oplossingen die niet alleen ‘pleisters plakken’ en symptomen bestrijden, maar werkelijk transformatief zijn. Oplossingen die niet alleen schade beperken, maar ook de Aarde regenereren en onze levenskwaliteit bevorderen. Oplossingen die niet inspelen op schuldgevoel en ‘doom-scenario’s’, maar mensen positief in beweging brengen. Oplossingen die niet geïsoleerd en eenzijdig zijn, maar het cluster van met elkaar samenhangende problemen integraal aanpakken. Oplossingen die niet van bovenaf opgelegd worden, maar experimenteel zijn en uit de mensen zelf komen.

Op deze interactieve, dynamische avond onderzoeken Peter Blom, CEO van de duurzame Triodos Bank, en Annick de Witt, duurzaamheidsonderzoeker en transformatie-consultant, samen met het publiek hoe deze nieuwe oplossingen er uit zien, en waar ze te vinden zijn.Kom voor een avond vol bruisende ideeën, zelfonderzoek, en interactie!

Entree : euro 15,-inclusief één consumptie in de pauze

Bestel kaarten voor de volledige serie op 21 november & 12 december en ontvang euro 5,- korting !

Meer info en kaarten verkrijgbaar via : De Nieuwe Liefde

Tijd

(Woensdag) 20:00

Locatie

De Nieuwe Liefde,

Da Costakade 102, 1053 WP Amsterdam

X