Activiteiten

Bergplaas

Bergplaas Nature Reserve
In 1998 bezocht Irene van Lippe-Biesterfeld voor het eerst Bergplaas in de Karoo in Zuid Afrika, en er ontstond een diepe verbondenheid met deze plek. In die tijd was het nog een intensieve veehouderij. Zij kocht 5000 hectare grond aan en verwijderde alle hekken zodat het één vrij gebied werd. Ze herintroduceerde dieren die hier voorheen wild rondliepen zoals elandantiloop, blesbok, hartebeest, zebra, springbok en witstaartgnoe, en gaf daarna het land terug aan ‘zichzelf’. Een bewuste actie die heeft geleid tot een ongelooflijke diepe heling van het land en alle levensvormen.

Irene van Lippe-Biesterfeld heeft op Bergplaas verschillende cursussen ontwikkeld, waarbij het programma ‘Spirit of the Wild’ haar kerndoelstelling het beste weergeeft: de mens weer de kans bieden zich te verbinden met de natuur en de eigen innerlijke natuur. Gidsen en managers van de wildparken krijgen een additionele opleiding, waarbij persoonlijke groei, intuitie en de eenheid van alle leven centraal staan.

Ook de rijkdom van de verschillende Afrikaanse culturen is van grote toegevoegde waarde. Vanuit deze waarden kunnen zij de toeristen op een holistische wijze in de parken begeleiden.

Voorts biedt Bergplaas studenten en vrijwilligers de mogelijkheid van een Traineeship. Een periode van een jaar meewerken in de wilde natuur van Bergplaas is een onvergetelijke ervaring.

Voor leiders en directeuren van bedrijven en instellingen biedt Bergplaas een retraite in de natuur om hun leiderschap te ontwikkelen naar een duurzame toekomst. Ook is er de mogelijkheid tot een  Wilderness Trail, die wordt gecombineerd met persoonlijke coaching.

Voor kalender en meer informatie over alle activiteiten op Bergplaas: www.bergplaas.com

X