Skip to main content
Jagerslatijn, mythes en fabels over de jacht.
Nooit werd er in Nederland zo veel gejaagd als nu. Welke argumenten worden er voor de jacht gebruikt? En kloppen ze? ‘Jagerslatijn’ biedt de feiten over een onderwerp dat de meningen blijft verdelen.
Was de jacht vroeger beperkt tot een enkel jachtseizoen, liggen dieren nu het hele jaar door onder vuur. Jagers komen regelmatig in het nieuws om te vertellen dat zij de natuur en de maatschappij een dienst bewijzen. Is dat zo, of moeten we dit vooral zien als PR om de jacht acceptabel te maken voor het grote publiek?
 
Voor dit boek verzamelde Nettie Dekker honderden artikelen over de jacht. Daarna onderzocht ze met welke argumenten jagers hun bezigheden verdedigen. Wat is er waar van hun claims? Daalt het aantal mens-dierbotsingen bijvoorbeeld echt als je jaarlijks zestienduizend reeën doodt?
 
‘Jagerslatijn’ bevat veel informatie over hoe de jacht in ons land is geregeld en welke rol de verschillende partijen daarin spelen. Het is geschreven voor iedereen die in het wild levende dieren een warm hart toedraagt en vindt dat ze goed beschermd moeten worden.

– De feiten over een onderwerp dat de meningen blijft verdelen

– Een helder inzicht in hoe alles in Nederland is geregeld

Schrijver en publicist Nettie Dekker schrijft al vele jaren over dieren en hun welzijn. Ze is vooral geïnteresseerd in de houding van mensen ten opzichte van dieren in het algemeen, en in het wild levende dieren in het bijzonder.
Titel Jagerslatijn – mythes en fabels over de jacht
Auteur Nettie Dekker
Uitgever KNNV Uitgeverij
Uitvoering 19 x 12 cm, 104 p., paperback, zwart wit
ISBN 9789050119191
Prijs € 12,50
Tags Mens en natuur, jagen, jacht, fauna, wilde dieren, dierenbescherming, faunabeheer, faunabescherming, natuurbescherming, natuurbeheer, natuurbeleid, regelgeving, dieren, ethiek, dierenethiek, dierenwelzijn, mens en dier, samenleving
Vanaf begin mei verkrijgbaar in de boekhandel en bij knnv uitgeverij
X