‘Grond’rechten? – Hoe de uitputting van de Aarde tegen te gaan 2019

We weten dat we onze Aarde aan het verwoesten zijn, maar lijken niet in staat om een duurzame oplossing te vinden. Iedere dag gaan meer en meer jongeren de straat op om te eisen dat klimaatverandering wordt aangepakt door overheden.

Maar het is ónmogelijk om te praten over de grote problemen van deze tijd – klimaatverandering, migratie, voedsel en veiligheid – zonder het te hebben over de manier waarop we omgaan met de bodem.

Met een radicale verbeelding en innovatieve perspectieven van experts en kunstenaars wordt er gezocht hoe de uitputting van de Aarde tegen te gaan.

Tijdens deze avond gaat Willem Ferwerda (CEO Commonland) in op hoe de mens zich verhoudt tot de grond onder zijn voeten – en hoe de relatie tussen mens en natuur hersteld moet worden.

Met Boerin Agnes en toekomstboer Klarien Klingen spreken we over verduurzaming in de landbouwpraktijk.

Socrates Schouten (Waag) presenteert voorbeelden van burgerinitiatieven die zelf het heft in handen nemen binnen de Chamber of Commons.

Ambassade van de Noordzee onderzoekt daarnaast de vraag; Wat als we landschappen, rivieren óf de Noordzee in dit geval rechten zouden toekennen, net als mensen? Een avond over onze omgang met de bodem.

Bekijk hier de lezing ‘Grond’rechten? – Hoe de uitputting van de Aarde tegen te gaan 26-3-19

Meer informatie over de avond De Balie programma 26 maart 2019