Publicaties

Telegraaf 7 maart 2019 prinses Irene : Claudia de Breij en prinses Irene steunen Klimaatmars

Talitha Muusse is een van de sprekers bij TEDxHaarlem  met als thema “Why we need young leaders for our next moonshot”.

Wie goed om zich heen kijkt, ziet het: er is een nieuw, bruisend bewustzijn aan het ontstaan over duurzaamheid en de relatie die wij als mensen met de natuur hebben.

AFM.nl november 2018 Peter Blom : ‘De volgende crisis kan zomaar een klimaatcrisis zijn’

De Volkskrant 12 september 2018 Klaas van Egmond : Het Klimaatakkoord wordt gesaboteerd, zegt oud-kroonlid van de SER: ‘Stop met polderen. Je laat de kalkoen toch ook niet meebeslissen over het kerstdiner?’

Inspirerend voor iedereen met interesse in natuur, filosofie en duurzaamheid. Het persoonlijke verhaal van prinses Irene.

Café Weltschmerz nodigde hoogleraar Klaas van Egmond uit, een serie te maken over de samenhang van de complexe ontwikkelingen in de wereld.

Delicious Magazine 16 april 2018 : Lang leve de bestuivers? Lang leve The Pollinators!     Hier word je wel blij van.https://www.natuurcollege.nl/wp-admin/post.php?post=797&action=edit

ASN Bank Magazine maart 2018 : Ik doe aan guerilla-gardening overal waar ik kom

Wij houden van mensen die de wereld beter willen maken! Deze drie ondernemers vielen ons op. ANWB Kampioen februari 2018 : Portretten wereldverbeteraars Tekst Pauline Bijster fotografie Merlijn Doomernik

In haar boeken en lezingen brengt Prinses Irene een heel eigen mens- en wereldbeeld naar voren.

Na haar bestseller Dialoog met de natuur (1995), komt prinses Irene opnieuw met een boek over de relatie van de mens tot de natuur.

Irene van Lippe-Biesterfeld inspireert mensen met de boodschap dat we deel uitmaken van de natuur, in de hoop dat het mag leiden tot een grotere verbondenheid met de ons omringende levensvormen, met onze medemens en met onszelf, zodat het leven nieuwe impulsen krijgt.

Als een kind, levend in het hier en nu, open voor verwondering: vooral zo kunnen wij mensen onze natuurlijke omgeving ervaren en onze eigen innerlijke natuur de ruimte geven.

In deze tijd waarin de aandacht voor het milieu steeds groter wordt, leeft bij velen het verlangen in de een of andere vorm samen te werken met de natuur.

X