Publicaties

Volgens prinses Irene van Lippe-Biesterfeld (1939) is de Corona-crisis een oproep. “We kunnen de mens niet opnieuw uitvinden, maar ik denk wel dat we de weg kwijt zijn.

De meeste debatten over duurzaamheid gaan over beleid, het bedrijfsleven of technologie.

Dit is ‘Terug naar de natuur’, de podcast van Club Groeneveld en Sublime. Inspirerende gesprekken over leiderschap, menszijn en de kracht van de natuur.

Onlangs vierde prinses Irene haar tachtigste verjaardag. Ze vertelt over belangrijke inzichten die ze in haar leven heeft opgedaan en over haar werk voor het NatuurCollege,

“Ik word niet meer aangevallen”, vertelt Prinses Irene

Matthijs Schouten (1952) is ecoloog, godsdienstwetenschapper, hoogleraar Natuurbeheer in Ierland en Wageningen, strateeg bij Staatsbosbeheer, boeddhist en meditatieleraar.

We weten dat we onze Aarde aan het verwoesten zijn, maar lijken niet in staat om een duurzame oplossing te vinden. Iedere dag gaan meer en meer jongeren de straat op om te eisen dat klimaatverandering wordt aangepakt door overheden.

Prinses Irene – “Ik denk dat het een groot misverstand is waarin we terecht zijn gekomen”.

Talitha Muusse is een van de sprekers bij TEDxHaarlem  met als thema “Why we need young leaders for our next moonshot”.

Café Weltschmerz nodigde hoogleraar Klaas van Egmond uit, een serie te maken over de samenhang van de complexe ontwikkelingen in de wereld.

Alles van waarde is weerloos. Dat geldt zeker voor de natuur, waar we steeds meer van kwijtraken.

Op dag van duurzaamheid 10 oktober 2017 was prinses Irene, voorzitster van NatuurCollege en Elfrieke van Galen, partner van TheRockGroup te gast bij ABN AMRO Leading Ladies bijeenkomst in het nieuwe circulaire paviljoen CIRCL in Amsterdam.

Matthijs Schouten is een van de sprekers bij TEDxApeldoorn met als thema “Growth” : “Who do we think we are ? Attitudes to nature and our future”.

X