NatuurWijs: Schoolkinderen, natuur en boswachters in Nederland
NatuurWijs is op initiatief van NatuurCollege ontwikkeld, in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Universiteit van Utrecht.

NatuurWijs is een concreet lesprogramma voor basisscholen, waarbij kinderen de natuur leren ervaren en kennen. Kern van het programma zijn de buitendagen: drie schooldagen waarop de klas samen met een NatuurWijzer een natuurgebied in trekt. Tijdens de buitendagen doen de kinderen afwisselende, uitdagende activiteiten. In elke activiteit komen de componenten ‘hart, hoofd en handen’ terug. De buitendagen worden aangevuld met voorbereidende en verwerkende lessen in de klas.

 

 

NatuurWijs is opgezet volgens de nieuwste didactische ontwikkelingen en sluit aan bij de nieuwe Leerlijn Natuur. NatuurWijs levert een belangrijke bijdrage aan de kerndoelen uit het leergebied ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’.

Een dag NatuurWijs is dus meer dan een leuk dagje uit: het is een dag vol zelfontdekkend leren en ervaren. Het programma wordt door de leerkracht en de NatuurWijzer samen opgesteld. Zo sluit het altijd aan bij de kinderen en het natuurgebied.

www.natuurwijs.nl